"Amalia" statek budowany w Stoczni Gdańskiej im. Lenina dla armatora brazylijskiego / Włodzimierz Nieżywiński fotoreporter. - Nieżywiński, Włodzimierz (1923-1983) (1971)
Przedstawia statek Amalia budowany w Stoczni Gdańskiej im. Lenina dla Brazyli, 1971 r.