Antoine Ostrowski S.P.G. al.Comd. la garde N.le de Varsovie. - Villain (17..-18..).; Maurin, Nicolas Eustache (1799-1850). (Francja, 1832)
Przedstawia Antoniego Ostrowskiego, w mundurze żołnierskim, z czapką w prawej ręce, lewą wspartą na rękojeści od szabli; do bioder, 3/4 w lewo.
Pod kompozycją po lewej nazwa litografa, po prawej rysownika.
Data wydania na podstawie bibliografii.
Katalog portretów osobistości polskich i obcych w Polsce działających, t. 3, L-O
Keywords: Ostrowski, Antoni Jan -- (1782-1845); Powstanie listopadowe (1830-1831); Grafika francuska; Litografia