Joseph Freiherr von Eichendorff - Kugler, Franz (1808-1858). ([Niemcy, 1840)
Przedstawia portret w popiersiu w prawo pisarza Josepha Karla Benedikcta von Eichendorff.
Po lewej pod popiersiem: "Franz Kugler fec."; pod kompozycją: "Joseph Freiherr von Eichendorff (1788-1857)".
Sygn. aut. i tyt. zawarte w kompoz. Miejsce wyd. i data na podstawie działalności aut. i osoby portretowanej.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014