Ex Libris K[atarzyny] Jakubowskiej / Savchenko Vasyl. - Savchenko, Vasyl (1994- ). (2015)
Przedstawia liczne ptaki: siedzące, fruwające i z rozpostartymi skrzydłami, napis u góry: Ex Libris, u dołu: K. Jakubowskiej. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut., tytuł dzieła "The Birds" i data. U dołu odbita suchym tłokiem podobizna żółwia.