Do krwi ostatniej kropli z żył... (Wydawnictwo Ligi Morskiej i Kolonjalnej, 1939)
Propagandowa karta pocztowa z reprodukcją rysunku autorstwa Bohdana Nowaka. Przedstawia stojącego nad brzegiem morza polskiego żołnierza z okresu dwudziestolecia międzywojennego trzymającego sztandar i postać polskiego króla z orłem na piersi, trzymającego potężny miecz, którzy symbolizują ciągłość historyczną i siłę militarną państwa oraz jego odrodzoną obecność nad Bałtykiem.