Do krwi ostatniej kropli z żył... - Liga Morska i Kolonialna ([Miejsce nieznane] : Wydawnictwo Ligi Morskiej i Kolonjalnej, 1939)
Propagandowa karta pocztowa z reprodukcją rysunku autorstwa Bohdana Nowaka. Przedstawia stojącego nad brzegiem morza polskiego żołnierza z okresu dwudziestolecia międzywojennego trzymającego sztandar i postać polskiego króla z orłem na piersi, trzymającego potężny miecz, którzy symbolizują ciągłość historyczną i siłę militarną państwa oraz jego odrodzoną obecność nad Bałtykiem.
U dołu karty fragment drugiej zwrotki "Roty" Marii Konopnickiej.
Keywords: Liga Morska i Kolonialna; 1901-2000; 1918-1939; Propaganda; Bałtyk (morze); Pocztówka