Ex libris Rut Ponińskiej / Stryjec. - Stryjec, Ryszard (1932-1997) (1972)
W okręgu na tle planisfery drzewo, z jednej jego strony stoi naga kobieta, z drugiej twarz w profilu, u dołu napis: Ex Libris Rut Ponińskiej.