[Do widzenia] - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia grupkę chłopców wybiegających z budynku. Pierwszy z nich kłania się przy tym czapką starszemu mężczyźnie stojącemu przed drzwiami.
Tytuł na podstawie zawartości kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Na odwrocie ołówkiem adnotacja: Gomulicki "Wspomnienia błękitnego mundurka".
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.