Ex Libris Olim Casimiri-Hyacinthi Oczkowski Gdynia - 14.IX.1939 - Stutthof + Maut- 6.VII.1940 - Hausen / K. Wiszniewski. - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960) (1954)
Przy regale z książkami, na taborecie siedzi mężczyzna z otwartą książką na kolanach, nad regałem okolona labrami pięciopolowa tarcza herbowa, niżej na wstędze dewiza: Nec Spe Nec Metu. Wokoło wyobrażenia napis: Ex Libris Olim Casimiri-Hyacinthi Oczkowski, u dołu: Gdynia - 14.IX.1939 - Stutthof + Maut- 6.VII.1940 - Hausen. Pod przedstawieniem ołówkiem autograf aut.