Ex Libris Mietka Ptycia / Zb. Janeczek. - Janeczek, Zbigniew (1946- ). ([wydawca nieznany], 1982)
Na tle pola ze śladami kół samochodów zgarbiona staruszka w wiejskim stroju siedząca koło kołowrotka i dzbanka, napis: Ex Libris Mietka Ptycia. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.