Ex Libris Mietka Ptycia - Janeczek, Zbigniew (1946- ).; Ptycia, Mieczysław ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1982)
Na tle pola ze śladami kół samochodów zgarbiona staruszka w wiejskim stroju siedząca koło kołowrotka i dzbanka, napis: Ex Libris Mietka Ptycia. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Data według inwentarza zbioru ekslibrisów.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1970-2000.