Niepubliczna edukacja w Polsce : jej źródła, funkcje i niepokoje / Anna Strzelecka-Ristow. - Strzelecka, Anna
Procesy generujące edukację, polski system edukacji a edukacja niepubliczna, funkcje edukacji "tu i teraz", funkcje edukacji z perspektywy szkolnictwa wyższego.