Ex Libris N. Santagiuliana : Primum Non Nocere / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) ([wydawca nieznany], 1970)
W kwadratowym obramowaniu motto: Primum Non Nocere, wokoło okręcony wąż, napis u góry z lewej strony: Ex Libris, u dołu: N. Santagiuliana. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf autora i data.