Danzig : Frauengasse mit Sternwarte. - Charles Lehmann Kunst-Anstalt (Berlin). ([Berlin] : Ch. L. i. B., 1905)
Przedstawia widok ogólny ulicy Mariackiej w kierunku Domu Przyrodników, około 1915 roku.
Tytuł na stronie z ilustracją, akronim wydawcy na stronie adresowej, data według działalności wydawcy i budowy karty pocztowej.
Keywords: Ulica Mariacka (Gdańsk, Polska) -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe