Ex Libris Herm. Kiewy / FH. - Häffcke, Friedrich (1879-1954) (1909)
W prostokątnej ramce w kształcie arkady mężczyzna oglądający przez lupę medal, obok kartka papieru i waga szalkowa, z boku półka z książkami. U dołu napis: Ex Libris Herm. Kiewy. Sygnatura artysty i data ryta przy dolnej krawędzi ramki.