[Afisz. Incipit] Powiatowa Rada narodowa w Tczewie zwołuje w dniu 16. VII. br. na godz. 9.30 rano na stadionie sportowym Wielkie Zgromadzenie Walki z Analfabetyzmem ... ([wydawca nieznany], 1950)
Afisz informujący o wydarzeniu. W części oficjalnej przemówienia przedstawicieli rządu. W części imprezowej zawody sportowe, mecz Polska - Czechosłowacja na stadionie oraz występy zespołów tanecznych i orkiestralnych na rynku, a także sztuka Anatola Sofronowa "W pewnym mieście" w wykonaniu Państwowego Teatru Wybrzeże z Gdańska w domu kultury w Tczewie.