Ex Libris Jana Kuglina / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1961)
Litera K z głową orła i skrzydłami husarskimi, napis z boku: Ex Libris, niżej: Jana Kuglina. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.