[Afisz. Incipit:] Obwieszczenie Prezydium Rady Narodowej w Gdańsku podaje do publicznej wiadomości, że: Zapisy dzieci do Państwowych Szkół Ogólnokształcących stopnia podstawowego ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o zapisach.