Ex Libris Ctibor Šťastný K. Wróblewska. - Wróblewska, Krystyna (1904-1994) (1950)
W owalu przedstawia otwartą książkę, na niej kartkę papieru i klocek, na którym leżą chwiejaki graficzne. Wokoło napis: Ex Libris Ctibor Šťastný. Pod wyobrażeniem autograf aut. i data.