[Afisz. Incipit] Do kobiet Wybrzeża! Całą Europę i kraj nasz dotknęła klęska powodzi ... (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1947)
Afisz zachęcający do wzięcia udziału w zbiórce na ofiary powodzi w kwietniu 1947 r.
Keywords: Gdańskie, Województwo (Polska ; 1946-1949) -- druki ulotne; Druki ulotne -- 1945-1990.