[Afisz teatralny. Incipit:] Teatr Gdańskiego Zespołu Artystycznego ... przedstawi Komedię Aleksandra Fredry Gwałtu, co się dzieje! ... ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący o przedstawieniu Teatru Gdańskiego Zespołu Artystycznego 20.04.1948 r. w sali Teatru Miejskiego Gdańsk-Wrzeszcz ul. Grunwaldzka 16. Reżyseria Halina Hohendlingerówna, kierownik lit. Malwina Szczepkowska, opracowanie muzyczne Zbigniew Chwedczuk, dekoracje i kostiumy Adam Jasielski.