E' Bibliotheca Woogiana C. F. Boetius. - Boetius, Christian Friedrich (1706-1782) (1740)
Przedstawia, w grubej ramie, śmierć z wagą szalkową w ręku, siedzącą na sarkofagu. Na jednej z szalek szarfa z napisem: Dan. V,25 Mene Tekel., w głębi grobowiec i urna na postumencie. U góry w kartuszu napis: E' Bibliotheca Woogiana, u dołu tablica z napisem: Nominor â libra: libratus nelevis unquam Inveniar, præsta, pondere, Christe, tuo. Pod wyobrażeniem sygn. aut wzoru i ryt.: MWernerin del:, C F Boetius sculp.