Książka o artystach polskich w Rosji / Jan Orłowski. - Orłowski, Jan (1932-2024) ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1995)
Recenzja książki: Artyści polscy w nowożytnej Rosji / B. Mucha. - Łódź, 1994.