Zniszczenia wojenne ulica Ogarna widziana z kościoła Mariackiego / fot. Kazimierz Lelewicz. - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986) (1949)
Przedstawia fragment zniszczonego Gdańska między ul. Ogarną, ul. Toruńską i ul. Żabi Kruk, w głębi widoczne kościoły Św. Trójcy i Św. Piotra i Pawła, 1949 r.