Czy rzeczywiście nowe zesłanie Ducha Świętego? / Paweł Placyd Ogórek. - Ogórek, Paweł Placyd (1938- ).
1. Wszyscy ochrzczeni otrzymują pełnię Ducha Świętego. 2. Jezus jest źródłem Ducha. - najważniejsza rola Ducha Świętego. - Duch Święty kształtuje "drugiego Chrystusa". 3. "Duch Święty jest owocem Krzyża". - charyzmat i hierarchia. - konieczny warunek otrzymania Ducha Świętego. - miara miłości miarą otrzymania darów Ducha Świętego. 4. Świadkowie Chrystusa w mocy Ducha Świętego.