Das Höckerthor in Danzig / Fr. Bils. - Bils, Friedrich Heinrich (1801-1853) (Buch- u. Kunsthandlung v. Fr. Sam. Gerhard, 1840)
Przedstawia widok na Motławę w Gdańsku z Długim Pobrzeżem, Bramą Mariacką, Bramą Żuraw i Wyspą Spichrzów.