Ex Libris V. Fleissig / Š. - Šťastný, Ctibor (1884-1962) (1935)
Przedstawia drzewa i zarośla nad wodą, u dołu napis: Ex Libris V. Fleissig. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.