Ex Libris Jaromír Schmied / Jaroslav Lukavský. - Lukavský, Jaroslav (1924-1984) ([wydawca nieznany], 1955)
W sieci rybackiej klęcząca naga kobieta i dwie ryby, z prawej strony u dołu napis: Ex Libris Jaromír Schmied.