Ex Libris W. Jakubowski / Herbert Ott. - Ott, Herbert (1915-1987) (1959)
Ptak z rozpostartymi skrzydłami przy gnieździe z pisklakami, u dołu półkolisty napis: Ex Libris W. Jakubowski. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.