Ex Libris Elżbiety Duda / eg. - Grabowski, Edward (1904-1966) (1965)
Kobieta patrząca przez lornetkę, za nią przedstawione różne środki lokomocji: pociąg, statek, samolot, motocykl, auto. Wzdłuż krawędzi napis: Ex Libris Elżbiety Duda. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.