Ex Libris Elżbiety Duda - Grabowski, Edward (1904-1966).; Lisak-Duda, Elżbieta (1965)
Kobieta patrząca przez lornetkę, za nią przedstawione różne środki lokomocji: pociąg, statek, samolot, motocykl, auto. Wzdłuż krawędzi napis: Ex Libris Elżbiety Duda. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.