Ex Libris N. Verbeke / GG. - Gaudaen, Gerard (1927-2003) ([wydawca nieznany], 1949)
Otwarta książka i wierzba nad strumieniem, u góry na pięciolinii napis: Ex Libris, u dołu: N. Verbeke. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.