Ex Libris N. Verbeke - Gaudaen, Gerard (1927-2003).; Verbeke, N. ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1949)
Otwarta książka i wierzba nad strumieniem, u góry na pięciolinii napis: Ex Libris, u dołu: N. Verbeke. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.
Na odwrocie pieczątka z akronimem artysty, techniką graficzną i datą.
Keywords: Ekslibrisy -- Belgia -- 20 w