Ordinantz E. E. Rahts, Der Stadt Dantzig, Dero Buch-Druckereyen, belangend. - Gdańsk (Polska). Stadtrat; Rhete, Dawid Fryderyk ( -1694). ([Gdańsk] : Drucks David-Friedrich Rhet ..., 1685)
Rozporządzenie Rady Miasta Gdańska dotyczące drukarni działających w obrębie miasta Gdańska.
Wariant B: inny fingerprint, mniejsza czcionka, a co za tym idzie inna objętość - strona tytułowa + 9 stron, numery poszczególnych punktów cyframi arabskimi.
Miejce druku na podstawie miejsca działalności drukarza.
Estr. XV-XVIII nie notuje
Bibliogr. Gd. - 1997
BVB online
Dostępne również w formie elektronicznej.
Keywords: Akty prawne -- Polska -- Gdańsk -- 17 w; Egzemplarz obowiązkowy -- Polska -- Gdańsk -- 17 w; Drukarstwo -- Polska -- Gdańsk -- 17 w; Księgarstwo -- Polska -- Gdańsk -- 17 w