Z Biblioteczki Jvrka Klamborowskiego / Maria Kulikowska. - Kulikowska, Maria (1895-1989) (1937)
W kole chłopczyk z otwartą książką w rękach, siedzący na fotelu, w otoku napis: Z Biblioteczki Jvrka Klamborowskiego.