[Afisz teatralny] : [Inc.:] Erstes Abonnement. No. 11. Heute Donnerstag, den 16. Oktober 1817. Axur, König von Ormus. Eine Oper in 4 Aufzügen, nach Beaumarchais Tarare und dem Italiänischen von D. Schmieder, Musik von Salieri. ([Gdańsk : s.n.], 1817)
Afisz przedstawienia "Axur, König von Ormus. Eine Oper in 4 Aufzügen" z muzyką A. Salieri'ego.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podst. treści afisza i katalogu hist. PAN BG.
Keywords: Schmieder, Heinrich Gottlieb -- (1763-1811).; Salieri, Antonio -- (1750-1825).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w