Ex Libris XXX Lat Technikum Poligraficzno-Księgarskiego W Krakowie : Dom Książki / Jan Stańda. - Stańda, Jan (1912-1987) (1980)
Brama miejska, u góry napis: Ex Libris, na tle bramy napis: XXX Lat Technikum Poligraficzno-Księgarskiego W Krakowie, w prześwicie bramy: Dom Książki. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.