Ex Libris Slovenská Narodná Knižnica / Martin Benka. - Benka, Martin (1888-1971) (1947)
Mężczyzna w ludowym stroju z kosą, latarnią i dzbankiem w ręku, obok dziecko z otwartą książką. Napis: Ex Libris Slovenská Narodná Knižnica.