[Zaczarowane koło] Wojewodzianka [...]. - Wydawnictwo Salonu Malarzy Polskich (Kraków). (Kraków : Sal. mal. polsk., 1900)
Przedstawia scenę z dramatu "Zaczarowane koło" Lucjana Rydla, podpisaną cytatem: Wojewodzianka: Słodko i mile Wygrywasz pasterzu młody Zbliż się tutaj Maciuś: Kiej się wstydom.
Tyt. nadany przez katalogera na podstawie przedstawienia, data wg budowy k. poczt.
Keywords: Dramat polski -- 19 w. -- karty pocztowe; Karty pocztowe -- Polska -- 1900-1945.