[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater Erstes Abonnement Nro. 4 : Montag, den 27. September 1830 : Zum Erstenmale: Der Müller und seine Tochter : Volksdrama in 5 Akten von Raupach, nach dessen eigener Erzählung "Die Christnacht". ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawienia "Der Müller und seine Tochter. Volksdrama in 5 Akten" Ernsta Benjamina Salomona Raupacha.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Raupach, Ernst Benjamin Salomo -- (1784-1852). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne