Tadeusz Miciński - Termopile polskie - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1970)
Afisz teatralny prapremiery, która miała miejsce 5.12.1970 r. w Teatrze Wybrzeże. Reżyseria Marek Okopiński, scenografia Marian Kołodziej.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- 1945-1990.; Teatr -- Polska -- 1945-1990.