Casimiri Jasiulaniec Collectio Librorum / B. Brandt. - Brandt, Bogusław (1909-1983) (1961)
W obramowaniu dziedziniec Uniwersytetu Wileńskiego, u góry pieczęć uniwerstecka. U dołu w ozdobnym szyldziku napis: Casimiri Jasiulaniec Collectio Librorum. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.