Casimiri Jasiulaniec Collectio Librorum - Brandt, Bogusław (1909-1983).; Jasiulaniec, Kazimierz (1904-1985). (1961)
W obramowaniu dziedziniec Uniwersytetu Wileńskiego, u góry pieczęć uniwerstecka. U dołu w ozdobnym szyldziku napis: Casimiri Jasiulaniec Collectio Librorum. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.