Ex Libris Josef Grünfeld F. Witopil. - Witopil, Franz (1900- ). (1925)
W kolumnowym obramowaniu regał z książkami, przy nim mężczyzna stojący na drabinie z książką pod pachą, u góry napis: Ex Libris, poniżej na banderoli napis: Josef Grünfeld. U dołu tarcza herbowa z wężem Eskulapa. Pod kompoz. wyryte nazwisko aut.