Obchody Jubileuszowego Roku Metodiańskiego w Rzymie / Edward Nowak. - Nowak, Edward (1940- ).
1. Święci Benedykt, Cyryl i Metody patronami Europy. 2. Komitet Stolicy Apostolskiej ds. Obchodów Cyrylo-Metodiańskich. 3. Działalność Komitetu. 4. Założenia obchodów cyrylo-metodiańskich. 5. Inauguracja Roku Metodiańskiego w Rzymie przez Jana Pawła II. 6. Rzymskie obchody Roku Metodiańskiego.