Obchody Jubileuszowego Roku Metodiańskiego w Rzymie - Nowak, Edward (1940- ). (1991)
1. Święci Benedykt, Cyryl i Metody patronami Europy. 2. Komitet Stolicy Apostolskiej ds. Obchodów Cyrylo-Metodiańskich. 3. Działalność Komitetu. 4. Założenia obchodów cyrylo-metodiańskich. 5. Inauguracja Roku Metodiańskiego w Rzymie przez Jana Pawła II. 6. Rzymskie obchody Roku Metodiańskiego.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Metody -- (święty ; -- ok. 815-885); Cyryl -- (święty ; -- ok. 827-869); 1989-2000; 1945-1989; 2001-; 1901-2000; Papiestwo; Obchody; Rzym (Włochy); Artykuł z pracy zbiorowej