Muzeum Adama Mickiewicza w Warszawie B. Brandt. - Brandt, Bogusław (1909-1983) (1962)
Przedstawia popiersie 3/4 Adama Mickiewicza. U dołu napis: Muzeum Adama Mickiewicza w Warszawie. Poniżej odcisku płyty ołówkiem autograf aut. B. Brandt i data 62.