Dr. Anna Lerperger Ex Libris Emil Kotrba. - Kotrba, Emil (1912-1983) (1958)
Przedstawia nagą dziewczynę z książką w ręce stojącą obok małego wodospadu, przy którym bawią się nagie dzieci. U góry napis: Dr. Anna Lerperger Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.