Dr. Anna Lerperger Ex Libris - Kotrba, Emil (1912-1983).; Lerperger, Anna (1902-1979). ([S. l.], 1958)
Przedstawia nagą dziewczynę z książką w ręce stojącą obok małego wodospadu, przy którym bawią się nagie dzieci. U góry napis: Dr. Anna Lerperger Ex Libris. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Nazwisko aut. i technika graf. ołówkiem na odwrocie.
Keywords: Ekslibrisy -- Czechy -- 20 w; Ekslibrisy lekarzy