Ex.Libris.Biblioteki Gdańskiej. 400 Rocznica K. Ondreička. - Ondreička, Karol (1944-2003) (1994)
Przedstawia księgę, na grzbiecie której znajduje się napis: Ex.Libris.Biblioteki Gdańskiej. 400 Rocznica. Na okładce, w łukowatym obramowaniu panorama Gdańska i w tle zarysy twarzy oraz wpisane różne informacje o Gdańsku, nazwiska znanych gdańszczan, nazwy obiektów architektury i faktów historycznych.